Als ervaren shopper, en persoon die tóch graag alle trends bijhoudt, vallen er altijd wel dingen op als ik door de winkelstraten loop. Nu is er de laatste tijd een nieuwe trend ontstaan waar ik zo blij mee ben dat die trend eens goed in het zonnetje gezet moet worden!

Sneakers, wie kent ze niet?

Sneakers zijn de alom bekende schoenen die bijna iedereen wel in zijn garderobe heeft staan. Ze komen in alle maten, soorten, kleuren en materialen en daarom zijn ze onder andere zo bekend. Vaders die houden van een praktische en comfortabele schoen kunnen kiezen uit zo’n duizend paar sneakers, maar ook de man die houdt van excentrieke en opvallende grote sneakers komt aan keuzes niet tekort. Kortom: sneakers is een term die zo onbeschrijfelijk veel verschillende schoenen beschrijft dat het niet onvoorstelbaar is dat iedereen ze wel heeft en draagt.

En die trend dan?

Juist. Die trend waar ik het over had. Die trend waar ik zo ongelooflijk blij van wordt: heren sneakers die worden gedragen naar kantoor. Zoals gezegd zijn sneakers al lang bekend maar die populariteit kwam voornamelijk doordat de schoen als een casual schoeisel werd ervaren. Die tijd is nu om. Sneakers worden steeds vaker naar gelegenheden gedragen waarbij de kledij semi – of zelfs niet- casual is. Dat komt omdat de modewereld het steeds meer toelaat om casual te combineren met chique, waardoor er een nieuwe kledingstijl ontstaat. De sneakers kunnen daar natuurlijk niet ontbreken en daarom zie je steeds meer mannen die hun sneakers naar kantoor dragen, hoera!

Is elke sneaker geschikt voor naar kantoor?

Hier moet ik toch even bij melden dat niét elke sneaker geschikt is voor een dagje naar kantoor. De trend is nog niet dermate ontwikkeld dat elk denkbare schoen acceptabel is voor naar kantoor. Zo zouden witte, elegante en simpele sneakers prima onder een mooi pak kunnen. Maar een paar gele sneakers met groene veters en tijgerprint details kunnen natuurlijk (nog) niet. Voordat je kiest voor de sneaker naar kantoor moet je dus goed nadenken of de schoen wel kan. Waar ligt dan de grens vraag je? Ik zou altijd in gedachte houden dat de sneaker nooit het middelpunt van de aandacht moet zijn als je een pak aan hebt. Het moet de outfit aanvullen maar niet overnemen. Daarom zullen sneakers in de kleuren zwart, wit en grijs vaker kunnen dan heftige kleuren. Kies waar jij je comfortabel in voelt maar kijk toch altijd even in de spiegel voor dat je gaat!